IATEFL BESIG Summer Symposium in Paris - Schedule

Saturday 16 June								
2012 8.15	Pegistration opens in the	Lobby						
8:15 – 9:30	Registration opens in the Lobby Coffee and exhibition in the Lobby							
9.30 - 10.15 (45 min) A	A1 Dolmae Wright Integrating Authentic Materials in the Classroom	A2 Alison Haill Business English Coaching or Teaching - Any Difference?	A3 Geoff Tranter Hitting the Nail on the Head! – Individualizing/Personalizing Technical English	A4 Barry Tomalin Teaching International Culture in Business The FRAMEWORK APPROACH (c)	A5 Deborah Capras & Ian McMaster The Vocabulary Challenge: Bilingual or Monolingual?			
15 min for room change								
10.30 – 11.00 (30 min) B	B1 Pete Sharma App-tivities for Business English	B2 Stephanie Ashford & Dr Tom Smith Developing language skills through business simulations	B3 Marjorie Rosenberg Interest rates improve with English for Banking and Finance	B4 Natalie Gorohova Focusing your teaching: Coaching techniques for Business English teachers	B5 Andrew Wickham Rapid Learning, Fast ESL, MacTrainers: the future of European business language training?			
11.00 – 11.30 (30 min)	Coffee break and exhibiti	on in the Lobby						
11.30 – 12.00 (30 min) C	C1 Eric Halvorsen Task-based Language Teaching for One-to- one Business English Contexts	C2 Mike Hogan & Bethany Cagnol Managing your Brand as a Trainer	C3 Karen Richardson 'Real' articles, real(ly good) lessons	C4 Valentina Dodge <i>Do you do WIFI?</i>				
12.00 - 13.30	Lunch							
13.30 – 14.15 (45 min) D	D1 Adrian Pilbeam Activities to help learners improve their intercultural communication skills	D2 Carol Bausor <i>Time Management Tips</i> <i>for Tied-up Teachers</i>	D3 Chia Suan Chong <i>Myths and Controversies in</i> <i>BE Teaching</i>	D4 Claire Hart <i>Authentic Learning</i> <i>Materials</i>	D5 Martin Lisboa <i>Teaching Business</i> <i>Theory in a Business</i> <i>English Context</i>			
15 min for room change								
14.30 – 15.00 (30 min) E	E1 Roy Bicknell The Exponential Factor:	E2 Evan Frendo <i>Using corpora in</i>	E3 Luke Thompson & Andy Johnson	E4 Louis Rogers Approaches to writing				

15.00 – 15.30 (30 min)	a dynamic model for engaging students in learning Coffee break and exhibition	materials development	Creating Contextual Narrative-Based Course Material for Young Business English Learners	in ESP				
15.30 – 16.00 (30 min) F	F1 Michelle Hunter ELT & Coaching? Where's the connection?	F2 Laurence Whiteside Teach with your head in the cloud	F3 Ros Wright A Case of the 'Dudders' or Nursing English for Beginners	F4 Elizabeth Tomlinson & Joan Ryan Top tips: How to make the most of those video clips				
15 min for room change 16.15 – 16.45 (30 min) G	G1 Suzanna Miles Using Scenario Planning in the Business English Cllassroom	G2 Divya Brochier & Brad Patterson Using Edward de Bono's Six Thinking Hats to boost conversation classes	G3 Vicky Loras Word of the Week and Other Ideas for Business English Classes	G4 Nick Robinson What's the next step in my career as a Business English teacher? Get published!				
15 min for room change								
17.00 – 18.30	Keynote in Thevenin A Prof. David Crystal: La							
18:30 - 19.00	BESIG presentation and F							
19.00 – 20.00	Reception in the Lobby							

- Please note that this schedule is correct at the time of publication but is subject to change.
- RED denotes a cancelled session
- BLUE denotes a session which is full as at (date)